--> Скоро будуть морози до -10 | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Скоро будуть морози до -10

0
Скоро будуть морози до -10
В кінці листопада, здавалося б, температура по Україні в середньому стала 0С або тепла в деяких областях. Проте вже з перших чисел грудня Укргідрометцентр очікує сильні морози.

В Україні перші морози та сніг почалися ще в листопаді. Начальник відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Владислав Білик попереджає, що в перший тиждень грудня температура повітря в Україні впаде до -10С морозу, пише НВ.

«Вже з 1−2 грудня піде деякий приток холодного повітря з північного сходу, який і принесе певне зниження температури. Зниження на 3−5 градусів. Це не буде різка зміна, просто трохи прохолодніше, ніж зараз», ― попереджає він.

Зокрема, похолодання мало торкнеться півдня України ― погода так і залишиться: вночі від -2+3С, вдень — +1+5С.

По всій Україні буде −3−8С. Холодно буде у північних та східних областях. Причому, на сході України найхолодніше ― до 9−10 градусів морозу. Крім того, почнуться сильні коливання температури по всій Україні.

«Коливання температур протягом доби від +5 до -5. В межах градації від +5 до -5 буде переважна більшість території. Але у північній частині початок грудня буде трохи прохолоднішим, скажімо, 3−8 градусів морозу, на північному сході ― до 9−10 градусів морозу вночі», ― підкреслив він.

Проте, на решті території України очікується -1−6С морозу вночі, та -1+4 вдень. Тому намерзання та ожеледиця можуть утворюватися вночі, навіть, якщо вдень сніг та лід підтаватимуть.

Протягом тижня Валерій прогнозує невеликі, проте стабільні опади ― сніг та мокрий сніг із дощем. Дощ буде переважно на півдні України, тоді як північніше очікується сніг та сніг із дощем.

«Невеликі опади в основному. І ця тенденція опадів буде зберігатися майже протягом тижня. Лише сніг, швидше за все, буде хіба у Карпатському регіоні. Температури істотно змінюватися не будуть — близько нуля, тільки на півдні ― впевнений „плюс“. Нічого надзвичайного не очікуємо на цьому тижні», ― пояснив Білик.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні