--> Чому після зими в авто жовтіють фари і як цього уникнути | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чому після зими в авто жовтіють фари і як цього уникнути

0
Чому після зими в авто жовтіють фари і як цього уникнути
У деяких автомобілів після зими виникає досить серйозна проблема у вигляді пожовтіння фар. Крім того, що подібний дефект є негарним чисто візуально, він ще серйозно впливає на безпеку, оскільки фара починає гірше світити і відповідно водій гірше бачить дорогу перед собою.

Більшість іноземних автомобілів розробляють з розрахунку, що в рідині омивача буде така речовина, як метанол. На українському ринку в омивач додають в основному ізопропіловий спирт, який вважається сильним розчинником і буквально “вбиває” пластикові фари.

Вся річ у тім, що при контакті з ізопропіловим спиртом пластик змінює свою структуру, а також частину своїх властивостей. Досить часто до омивача просто додають спеціальні присадки, щоб зменшити негативний вплив спиртів, але допомога від подібної присадки є далеко не завжди.

Взимку до негативних властивостей омивачів на спирті додаються ще реагенти з доріг, які використовують для того, щоб не допустити зледеніння дороги.

Крім пожовтіння, візори фар починають покриватися мікротріщинами. Зрештою, все це призводить до розсіювання світлового пучка. Як наслідок, дорогу в нічний час практично не видно.

Якщо фари вже пожовкли, то не варто панікувати. Оптику можна відполірувати, повернути фарі прозорість та покрити її лаком у кінці. Водночас, необхідно підходити до цієї процедури дуже акуратно, так як трохи перестаравшись, можна назавжди зіпсувати оптику і тоді доведеться її міняти.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні