--> Де на Волині відключать сьогодні електроенергію | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Де на Волині відключать сьогодні електроенергію

0
Де на Волині відключать сьогодні електроенергію
У середу, 30 листопада, у Волинській області застосовують графіки погодинного відключення електроенергії у частині населених пунктів. Це необхідно для збереження балансу в енергосистемі України.

«Через пошкодження об'єктів енергетики та у зв'язку із відсутністю достатньої генерації з теплових та атомних електростанцій на території Волині, як і по всій Україні зберігається дефіцит потужності. НЕК «Укренерго» доводить «Волиньобленерго» ліміт споживання електричної енергії на область, перевищення якого не допускається. ПрАТ «Волиньобленерго» у відповідності до доведених величин споживання розроблено графіки погодинного відключення», – йдеться у повідомленні.

Загалом енергетики розробили декілька графіків окремо по різних районах Волині. Черг відключень буде декілька: перші розпочнуться ще опівночі, а останні – о 20:00. Водночас у обленерго попереджають, що в разі аварійних ситуацій можливі екстрені вимкнення.


Споживачів, у яких буде світло, просять максимально економити використання електрики. «Закликаємо представників бізнесу та побутових споживачів з 07:00 до 23:00 мінімалізувати використання енерговитратних приладів: обігрівачів, бойлерів, електроплит, пральних машин, духовок, кондиціонерів, мікрохвильовок», – закликають в обленерго.

Зазначимо, що внаслідок російських атак близько 40% енергетичної інфраструктури України було суттєво пошкоджено. У компанії ДТЕК, яка володіє значною часткою української енергетики, повідомили, що станом на 31 жовтня спеціалісти використали весь запас обладнання для ремонту пошкоджених об'єктів. Наразі Україна веде перемовини з західними партнерами щодо постачання такого обладнання у пришвидшеному режимі.

Остання масова атака сталась у середу, 23 листопада. Росіяни випустили по енергетичній інфраструктурі України понад 70 ракет. Внаслідок цього в країні вперше стався повний блекаут: електропостачання зникло у більшості населених пунктів країни.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні