Де 23 листопада з'являється нечиста сила: дозволи та заборони на сьогодні

0
Де 23 листопада з'являється нечиста сила: дозволи та заборони на сьогодні
Ераст, Олімп, Родіон, Сосіпатр, Куарт або Кварт, і Тертій були святими апостолами з числа сімдесяти, пише УНІАН.

Родіон і Олімп пішли за апостолом Петром в Рим і за вказівкою царя Нерона були вбиті мечем. Єраст був єпископом в Паніаді, Куарт - в Бериті, де звернув багатьох людей в християнство і, віруючи в Господа, мученицько помер. Сосіпатр був єпископом в Іконії, після нього -Тертій. Вони обидва обернули в православ'я язичників і творили дива.

Прикмети 23 листопада
іній на деревах - до швидких морозів;
піднявся вітер - найближчим часом похолодає;
річки вкрилися льодом - зима настане скоро;
ворони кричать - до потепління.

Що сьогодні не можна робити
Згідно з народними прикметами, в День Єраста не можна підмітати і прибирати вдома - можна "вимести" щастя і благополуччя. Також сьогодні не рекомендується грати весілля - вважається, що молодята незабаром розійдуться. У сауну або лазню теж ходити не варто - в цей день там мешкає нечиста сила, яка може "запарити" до смерті.

Що можна робити 23 листопада
Православні віруючі в цей день повинні відвідати церкву, щоб освятити там хліб і сіль. Наші предки половину такого частування давали худобі, а другу половину з'їдали самі. Вірили, що таким чином зможуть відігнати злих духів від сім'ї та господарства. Також 23 листопада можна подавати милостиню - все, що ви пожертвуєте, повернемося триразово.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-13

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні