Допомога сім'ям: кому належать виплати і як отримати

0
Допомога сім'ям: кому належать виплати і як отримати
Родина загиблого військовслужбовця може отримати одноразову грошову допомогу від держави в розмірі 15 мільйонів гривень.

Про це розповідає "Апостроф".

У Законі України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" сказано, що коли військовий загинув під час виконання бойового завдання, то отримати грошову допоможуть мають право члени сім'ї, батьки й утриманці загиблого.

Крім того, Постанова Кабміну № 168 від 28.02.2022 року передбачає, що родина загиблого військового отримає одноразову грошову допомогу в розмірі 15 мільйонів гривень, яку розділять рівними частинами на всіх отримувачів. Виплату здійснюють у порядку черговості.

Щоб отримати допомогу від держави потрібно подати такі документи:

заява кожного повнолітнього члена сім’ї, батьків та утриманців загиблого (померлого), які мають право на отримання допомоги, а у разі наявності малолітніх та/або неповнолітніх дітей – іншого з батьків або опікунів чи піклувальників дітей про виплату одноразової грошової допомоги;
витяг з наказу про виключення загиблого (померлого) військовослужбовця, військовозобов’язаного та резервіста із списків особового складу військової частини (підрозділу, органу);
витяг з особової справи про склад сім’ї військовослужбовця, військовозобов’язаного та резервіста, призваного на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори чи для проходження служби у військовому резерві.

Також до заяви необхідно додати копії:

документа, що свідчить про причини та обставини загибелі (смерті) військовослужбовця;
свідоцтва про смерть;
свідоцтва про народження військовослужбовця (для виплати грошової допомоги батькам загиблого);
свідоцтва про шлюб (для виплати допомоги дружині чи чоловікові);
свідоцтво про народження дитини (для виплати допомоги дитині загиблого);
інших документів відповідно до вимог Порядку.

Варто зазначити: якщо особа має право на отримання одноразової грошової допомоги за Постановою Кабміну № 168 від 28.02.2022 та одноразової грошової допомоги або компенсаційної виплати, відповідно до іншх нормативних актів, то здійснюється тільки одна виплата за вибором.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні