--> Деякі пенсіонери можуть втратити виплати через війну: кого стосується | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Деякі пенсіонери можуть втратити виплати через війну: кого стосується

0
Деякі пенсіонери можуть втратити виплати через війну: кого стосується
Мешканці деокупованого Херсона зможуть отримати пенсійні виплати позачергово і одразу за кілька місяців, а от якщо український пенсіонер проживає за кордоном, то виплата пенсії припиняється, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України – не йдеться про випадки, коли людина виїхала на нетривалий час.

Про це пише "На Пенсії".

Існує певна система моніторингу, яка запобігає надмірним виплатам. Якщо пенсію ніхто не забирає, а термін дії банківської картки закінчився, виплату пенсії автоматично переказують на "Укрпошту". Про такий факт банки повідомляють органи Пенсійного фонду. Якщо ж пенсіонер не забирає свої виплати поштою понад півроку, то нарахування пенсії повністю припиняється до з'ясування обставин.

Пенсіонеру, який не знімає пенсію зі своєї банківської картки понад рік, також припиняють виплати. Відновити виплату можна лише на підставі особистої заяви пенсіонера.

При цьому отримати заборгованість з неотриманої пенсії можна не більше, ніж за три минулі роки. Частина суми (не більше ніж за 12 місяців) виплачується відразу, а решта грошей приходить щомісяця рівними частинами, що не перевищують місячний розмір пенсії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні