До Білорусі привезли новий міномет російського виробництва. ФОТО

0
До Білорусі привезли новий міномет російського виробництва. ФОТО
Артилеристи змішаного артилерійського дивізіону (СмАДн) 103 повітряно-десантної бригади (пункт постійної дислокації – місто Вітебськ) отримали на озброєння новий 82 мм міномет 2Б24 російського виробництва, пише Беларускі Гаюн.

Міномет є вдосконаленою версією 82 мм міномета 2Б14-1 «Піднос». Зміни торкнулися конструкції плити. Для запобігання подвійному зарядженню на 2Б24 встановлено новий удосконалений запобіжний механізм. Заряджання проводиться з дульного боку.

Маса міномета 2Б24 складає 45 кг. Швидкострільність - до 20 пострілів за хвилину. Є можливість використання нового типу артилерійських мін 3-О-26, завдяки яким дальність стрілянини порівняно з 2Б14 була збільшена до 6 км.

Дослідно-конструкторські роботи (ЗКР) зі створення 82-мм міномету 2Б24 завершилися у 2019 році. З 2020 року міномет став надходити до ЗС РФ.

Варто зазначити, що в 2018 році на озброєння СмАДн 103 повітряно-десантної бригади надійшли міномети 2Б-23 «Нона-Б» (також російського виробництва), що буксируються.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні