В Україні цього тижня на курс долара чекають зміни: що станеться

0
В Україні цього тижня на курс долара чекають зміни: що станеться
З 14 по 20 листопада курс долара в Україні підросте на тлі прискорення інфляції. Але ці зміни не будуть раптовими, і вартість долара залишиться в межах 41 грн (порівняно з 40,6 попереднього тижня), пише Обозреватель.

Як розповів директор департаменту казначейства Cominbank Герман Марченко, невеликі коливання курсу долара допустимі для країни в стані війни.

Але на користь стабільності гривні грає цілий ряд факторів. Саме вони і будуть компенсувати "інфляційне" подорожчання долара:

зниження ажіотажного попиту на готівковий долар і зменшення розриву між попитом і пропозицією до 20%;
ефективність депозитних програм з придбання безготівкового долара за курсом комерційних банків (37-38 грн/дол.) з подальшим їх розміщенням на депозитах;
своєчасне ухвалення бюджету на 2023 рік, в якому знижено інфляційний прогноз, а очікуваний курс не повинен перетнути позначку в 45 грн;
успіхи ЗСУ - поступове звільнення правобережжя Херсонської області та просування на інших ділянках фронту;
очікуваний саміт G20, на якому одним з питань стане різнобічна допомога Україні.

"Спрацює механізм інерції ринку: зміни не будуть раптовими. Саме тому протягом наступного тижня "маятник" курсу перебуватиме в межах 39,5-41 грн/дол., що принципово не відрізнятиметься від ситуації двох останніх тижнів і цілком допустимо для країни в стані війни", - стверджує Марченко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні