Хто і чому у США підштовхує Україну до переговорів з рф

0
Хто і чому у США підштовхує Україну до переговорів з рф
У Штатах існують різні думки з приводу доцільності переговорів з РФ, але тиснути на Україну там не збираються.

Про розкол в адміністрації Джо Байдена щодо того, чи має Україна шукати миру з Росією, пише CNN передає ТСН.

Ключовим пропонентом мирних переговорів в оточенні американського президента став голова Об’єднаного комітету керівників штабів американської армії Марк Міллі. Виступаючи на засіданні Економічного клубу Нью-Йорка, він відзначив майстерність українців у спонуканні росіян до втечі з Херсону ― але додав, що навряд чи Київ може отримати зараз повномасштабну військову перемогу.

Міллі вважає, що українцям слід "ловити момент" для завершення війни шляхом переговорів, оскільки здобути "повну перемогу над РФ у військовому сенсі" їм все одно не вдасться. Генерал в жодному разі не закликає Київ йти на поступки Москві, але висловлює занепокоєння щодо подальших можливостей із забезпечення української армії та економіки в умовах довготривалої війни.

Дипломатичний варіант вирішення конфлікту обговорюється всередині американської влади давно, пише видання. Однак зараз, коли частина цих розмов стали публічними, в адміністрації президента США побоюються, що це може дати Путіну додаткові козирі на світовій арені, повідомляють медіа наближені до Байдена джерела.

Врешті-решт, наразі панівна позиція Білого дому залишається незмінною: Захід підтримуватиме Україну, скільки це буде потрібно, а Київ сам вирішить, коли і за яких умов іти на переговори з росіянами.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні