Коли студенти зможуть виїжджати з України на навчання за кордон

0
Коли студенти зможуть виїжджати з України на навчання за кордон
Прикордонни випустять українських студентів іноземних вишів за кордон тільки тоді, коли відповідні зміни внесуть в урядову постанову, яка регламентує це питання в умовах воєнного стану.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в етері телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

У постанові уряду в категоріях населення, які можуть виїхати з України під час воєнного стану, не входять студенти іноземних навчальних закладів, унаслідок чого прикордонники не мають права випускати їх з країни для продовження очного навчання.

"Прикордонники керуються нормами законодавства. Є постанова уряду, яка визначає порядок перетину кордону в тому числі на період воєнного стану. Категорія студентів не підпадає під пропуск на цей час для виїзду за межі України, і прикордонники цим керуються. Звісно, ми також подаємо апеляції на ті рішення, які ухвалюються. Поки не буде змін щодо цієї категорії громадян, і вони не будуть внесені в постанову уряду щодо порядку перетину кордону, прикордонники не пропускатимуть їх на виїзд з України", - пояснив речник.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні