Стало відомо, на який напрямок рф може перекинути військових з Херсону

0
Стало відомо, на який напрямок рф може перекинути військових з Херсону
Військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Роман Світан повідомив, що Росія може перекинути свої війська, що виходять зараз із Херсонщини, в район Донбасу, пише ТСН.

"Якщо ми випустимо російські війська з правого берега на лівий у повному складі, щонайменше не переполовинивши їх на відході, тобто в точках виходу – це Антонівські мости, це певні системи переправ і той самий Каховський міст… Тобто якщо ми завдамо їм бойового ураження на виході, то ці війська у повному складі будуть перекинуті в район Донбасу. Оскільки основне завдання, яке зараз стоїть перед російськими військами, – так звана деокупація від українських військ Донецької області", – пояснив військовий експерт.

За його оцінками, йдеться про приблизно два ворожі корпуси, а це близько 30 тис. людей, які дуже посилять угруповання російських військ у районі Донбасу.

"Ми не так можемо вільно почуватися по знищенню російських військ, як на правому березі Херсона. Там працює і наша авіація на правому березі, вибита ППО (ворожа – ред.), і херсонське угруповання саме собою перебуває у так званому котлі, в оперативному оточенні. А от якщо вони вже зайдуть з боку Росії і в районі Донбасу посилять своє бойове ураження, якого вони можуть завдати нашим військам, то це становитиме для нас дуже велику проблему саме на Донбасі", – попередив полковник запасу.

Він також вказав на суть цієї проблеми.

"Ми не зможемо там працювати через те, що там російська система ППО досі доволі розвинена, туди не підходить наша авіація. І логістичні ланцюжки з постачань російських засобів у район Донбасу набагато коротші і швидші, тому там дуже складно буде з тим угрупованням боротися", – пояснив Світан.

Водночас він повідомив, що в ЗСУ є можливість запобігти таким планам ворога.

"Ми повинні розбити їх на виході в районі мостів. Тобто перед мостами, коли вони готуються переходити з правого на лівий берег, ми повинні їх знищувати. Звісно – знищувати фронтально, уздовж усієї лінії фронту на правому березі", – резюмував експерт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні