Як сім'ї мобілізованих чоловіків можуть отримати пільги в Україні

1
Як сім'ї мобілізованих чоловіків можуть отримати пільги в Україні
З початку повномасштабного вторгнення чимало українців вступили до лав ЗСУ. Однак не всі знають, що для військових та їх рідних передбачені пільги.

Розповідаємо, які пільги доступні захисникам.

Допомога у працевлаштуванні. Військово службовці та їхні рідні мають перевагу при прийнятті на роботу. Також їм мають виплачувати грошову допомогу в розмірі середньомісячної зарплати, якщо людину перевели на службу в іншу місцевість.

Якщо ви тимчасово втратили працездатність, то ваші дружина чи чоловік отримають 100% середньомісячної заробітної плати незалежно від страхового стажу.

Також ваші рідні отримають пенсію за період проживання разом з військовослужбовцем у місцевостях, де не було можливості працевлаштування за спеціальністю, але не більше 10 років.

Грошове забезпечення. Родина військовослужбовців, які проходять службу в особливий період, отримає виплати воєнного, якщо він не може цього зробити через участь в бойових діях та операціях.

Якщо військовий загинув, то днем виникнення права на одноразову грошову допомогу є дата смерті, зазначена у свідоцтві про смерть.

Право на медичну допомогу. Члени сімей військовослужбовців отримують медичну дoпoмoгу у військoвo-медичних зaклaдaх oхoрoни здoрoв’я, якщо за місцем проживання державних або комунальних лікарень немає.

Право дітей на освіту. Дітям військовослужбовців надаються місця в загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах.

Право на безплатний проїзд. Члени сімей військовослужбовців та самі воєнні мають право на безплатний проїзд залізничним, повітряним, водним та автомобільним транспортом. Винятком стає лише таксі.

Забезпечення житлом. Держава забезпечить військовослужбовців житлом або навіть може виплатити гроші за нього, якщо воно неналежне для життя.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чому не пишете все? А комуналка (75% пільга), діти мають право безкоштовно навчатися у ВНЗ та отримувати стипендію.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні