Зеленський відповів на петицію про заборону культурної діяльності росіян в Україні

0
Зеленський відповів на петицію про заборону культурної діяльності росіян в Україні
Документ набрав 25 тисяч підписів у середині жовтня.Про це пише Українська правда з посиланням на петицію на сайті Офісу президента.

У відповіді на петицію Зеленський посилався на закони про кінематографію, про телебачення і радіомовлення, а також закон про гастролі. У цих документах є низка обмежень для учасників та здобувачів ліцензій.

Їм заборонений в'їзд та ліцензування, якщо митці та артисти перебувають у списку людей, які загрожують національній безпеці.

Президент додав, що 7 жовтня у законодавстві набули чинності певні зміни. Зокрема, про підтримку національного музичного продукту та обмеження публічного використання музики держави-агресора.

"З метою недопущення культурного та інформаційного впливу держави-агресора Державний комітет телебачення і радіомовлення України припинив видачу та зупинив дію дозволів на ввезення видавничої продукції з території держави-агресора", – зазначив Зеленський у відповіді на петицію.

Він наголосив, що вже створено список російських пропагандистів, лідерів думок та артистів, які відкрито чи приховано генерують наративи російської пропаганди. Частина з них вже перебуває під санкціями в Україні та інших країнах.

Президент скерував петицію на доопрацювання прем'єр-міністру Дмитру Шмигалю.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні