Індустрія іграшок для дорослих: галузеві проблеми

0
2
Індустрія іграшок для дорослих: галузеві проблеми
Сьогодні девайси для сексуальних розваг можна купити практично у будь-якій точці земної кулі. Але, що цікаво, понад 80% усієї секс-продукції виробляється у Китаї. Кількість працівників, зайнятих у цій галузі, становить близько 1 млн осіб. Більшість продукції поширюють через маленькі магазинчики, схожі на затишні лавочки. Чималу частину розпродують через інтернет. Переважна більшість працівників цієї сфери займаються збиранням секс-іграшок на невеликих та середніх підприємствах.

Чи дотримуються норм?



Слід зазначити, що у Китаї немає єдиного стандарту розробки і створення товарів для дорослих. А це означає, що при виготовленні секс-іграшок не дотримуються чітких правил, які б забезпечували безпеку та комфорт користувачів.

Як приклад – у провінції Цзіці розташовується фабрика секс-ляльок. Крім гумових жінок, на фабриці виробляється ще безліч інших секс-пристроїв, включаючи електронні. Працівники займаються збиранням інтимних виробів у колишній будівлі початкової школи, яку орендував 32-річний директор фабрики. Продукція фірми поширюється як біля Китаю, так і за кордоном.

Що відбувається у середині? Жінки-складальниці працюють у великих приміщеннях (класах), де й знаходяться частини тіла гумових красунь. Працівниці виконують завдання монотонно і досить чітко, що не заважає їм вести невимушені розмови один з одним протягом усього робочого процесу. Наприкінці складальної лінії розташовується найдоросліша жінка, завданням якої є протирання вже зібраних ляльок миючою рідиною. Потім секс-ляльки розміщуються в упаковці.

Моделі для експорту



Китайські робітниці збирають секс-ляльок з азіатськими рисами обличчя, які зовні нагадують гарненьких школярок. Такі моделі мають добрий попит у покупців з Японії. Для європейців та американців виготовляються ляльки європейського типажу – біляві німфи.

Якщо говорити все про ту саму фабрику секс-іграшок у Цзіці, то тут за місяць збирають близько 6 тис. ляльок. Загалом у приміщенні площею 700 кв. метрів працює 14 чоловік, всі – жіночої статі. Директор фірми зізнається, що не може точно сказати, з якого саме матеріалу роблять ляльки для сексу. Також у нього немає впевненості, що цей матеріал є абсолютно безпечним для здоров'я.

У китайській провінції Чжецзян знаходиться інша фабрика з виготовлення секс-девайсів. Тут процес іде швидше – за місяць на ринок постачається понад 30 тис. вібраторів. Господар фабрики стверджує, що на сьогоднішній день 70% продукції, що виготовляється, відправляється в магазини зарубіжжя. При цьому зазначає, що останнім часом і внутрішні продажі стали зростати швидкими темпами.

Збільшення попиту на секс-товари



Сучасні люди стають все більш розкутими щодо інтимних питань. Якщо ще 10-15 років тому багато хто соромився не тільки користуватися секс-іграшками, але навіть говорити про них, то сьогодні проблем із цим у більшості не виникає. За останній рік ринок інтимних товарів у Китаї зріс на понад 60%. Дані отримані із соціальних опитувань. Зростання покупок секс-іграшок неухильно зростає у всьому світі.

Підвищення попиту на секс-девайси неминуче тягне за собою появу безлічі компаній з виготовлення та збирання іграшок для дорослих. Нерідко дрібні виробники не дотримуються банальних норм якості. Трапляється, що секс-іграшки виготовляють із промислової гуми, непридатної для індивідуального використання. Звідси – прояви алергії та подразнення на шкірі у користувачів. Крім того, неякісні вібраційні пристрої можуть навіть ударити струмом під час роботи.

Спец-комісія з контролю якості



Інтимні вироби, виготовлені з промислового силікагелю та інших матеріалів, не призначених для контакту з людською шкірою, можуть спричинити серйозні проблеми зі здоров'ям. У деяких випадках такі секс-іграшки призводять до отруєнь, але частіше - до висипання і свербіння. У 2009 році в Китаї було вирішено створити спеціальну комісію для вивчення галузі з виробництва та розповсюдження інтимних товарів.

Завдяки появі такого контролю, якість секс-продукції, що випускається, значно підвищилась. Однак не завжди вдається вчасно відстежити помилки та недбалість у роботі фабрик з виготовлення інтимних девайсів. Проблема полягає ще й у тому, що через високу конкуренцію, багато компаній знижують ціни, з чого випливає природне зниження якості виробів.

Як убезпечити себе при покупці секс-іграшок?



Щоб не стати не щасливим власником низькоякісного інтимного девайсу, слід купувати в надійних секс-шопах. Це не обов'язково має бути реальний магазин – в інтернеті можна знайти достатню кількість хороших сайтів, на яких представлені безпечні та зручні інтимні девайси. Як правило, онлайн секс-шопи надають детальну інформацію про кожну пропоновану модель.

А ось з маркетплейсами бажано бути обережними – такі торгові майданчики є лише посередниками між покупцем та продавцем, тому необхідно уважно вивчати товар перед покупкою та надалі купувати секс-вироби лише у перевірених компаній. Щоб точно не помилитися, варто вибирати секс-іграшки від відомих світових виробників, які вже заслужили на довіру великої кількості користувачів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні