Якщо порушити заборону, можна осліпнути: чого не варто робити 2 листопада

0
Якщо порушити заборону, можна осліпнути: чого не варто робити 2 листопада
Великомученик Артемій жив при Костянтині Великому і служив у нього воїном. Відрізнявся небувалою хоробрістю в бою, тому був нагороджений і поставлений правителем Єгипту, пише УНІАН.

Прикмети 2 листопада
сильний вітер 2 листопада - погода в найближчі дні буде хорошою;
модрина голки не скинула - снігу ще довго не буде;
подивитися на птахів поруч з собою - накликати біду і стати жебраком.

Що сьогодні не можна робити
У цей день категорично заборонено дивитися на небо. Наші предки вірили, що, якщо порушити заборону, можна осліпнути. Також не рекомендується закривати двері, поки всі домочадці не ляжуть спати. Церква вважає, що будь-які урочистості потрібно перенести на іншу дату, сьогодні веселитися не варто.

Що можна робити 2 листопада
Православні віруючі винайшли унікальний спосіб позбавлення від грижі. Потрібно 2 листопада піти до церкви і поставити свічку преподобному Артемію, попросивши його позбавити людину від страшної хвороби. Після такого нескладного ритуалу можна відправлятися додому і займатися своїми справами - хвороба пройде сама. Також в цей день господині просили чоловіків полагодити паркан - вважалося, що отвори в ньому привертають бідність, а допустити зубожіння не можна.

Ще одна традиція дня - дівчата старалися квасити капусту саме сьогодні, тоді вона дасть більше соку і буде смачніше. Раніше УНІАН пропонував рецепт квашеної капусти на зиму для господинь.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні