Путін готується до затяжної та жорстокої війни

0
Путін готується до затяжної та жорстокої війни
Президент РФ Володимир Путін, судячи з деяких обставин, готується до довгої кампанії звичайними засобами, утримання нинішніх окупованих територій та спроб завоювати нові, а не різкої ескалації із застосуванням ядерної зброї.

Таку думку висловили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

На їхню думку, на це вказує, зокрема, проведена Путіним «часткова мобілізація».

«Він заплатив за цю мобілізацію дуже високу внутрішньополітичну ціну у вигляді втечі сотень тисяч росіян в інші країни, безпрецедентних протестів і так само безпрецедентної критики дій російської влади. Платити цю ціну мало сенс, якщо Путін має намір продовжувати війну і розуміє, що в Україну потрібно негайно відправити підкріплення, щоб утримати позиції до того, як настане новий призов та розгорне ситуацію на його користь», – сказано у зведенні Інституту.

Путін розраховує, що нині мобілізовані резервісти утримають позиції в Україні до закінчення весняного бездоріжжя, а на той час пройдуть початкову підготовку довжиною в чотири-шість місяців срочники призову, що починається зараз – і їх можна буде відправити на війну, в нові наступи.

Водночас, як вважає ISW, Путіну мріється, що холодна зима і дефіцит палива змусять якісь із європейських країн скоротити допомогу Україні та стати поступливішими у відносинах з Росією.

В ISW підкреслили, що йдеться про передбачуваний хід думок російського вождя, а не про те, як насправді можуть вплинути мобілізовані та срочники на перебіг війни.

Американські аналітики нагадали, що близько третини резервістів (за словами Путіна) вже прибули в Україну, але істотних змін це не принесло. Прибуття швидко підготовлених срочників теж навряд чи призведе до перелому.

«Але Путін, схоже, не хоче визнавати ці факти і навпаки, сподівається, що зібрані такою несподіваною ціною резерви по-справжньому змінять ситуацію», – резюмували у зведенні ISW.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні