Як ставлять імпланти зубів: покроковий опис процедури

0
2
Імплантація зубів – це технологія, яка враховує усі мінуси попередніх методів дентального протезування. Вона допомагає відновити втрачені зуби, при цьому не завдаючи шкоди здоров'ю ротової порожнини. Ніякий інший варіант протезування не має такої естетичність, і не має такого тривалого періоду служби, як імплантація.

Как ставят импланты зубов: пошагово, сроки, фото, видео



Що таке зубний імплант і коли потрібно його встановлювати



Якщо говорити просто, зубний імплантат є штучною заміною втраченого зуба. По суті, це оптимальний варіант, який замінює лише корінь зуба. Усі пацієнти цікавляться, як ставлять імпланти. Їх вживлюють у ясенну кістку, заповнюючи порожню лунку. Після встановлюється зовнішня (кідкова) деталь - абатмент. І вже на ньому закріплюється коронкова частина, яка виконує повноцінну функцію зуба.

Цікаво, що зубні імпланти було створено відносно нещодавно – першу успішну імплантацію у клініці провели у другій половині ХХ століття. Пацієнт прожив разом із імплантом ще понад 40 років.

Сучасні імплантати еволюціонували, стали досконалішими. Але загальний принцип роботи ніяк не змінився.

Як підготуватися до імплантації зуба



Пацієнти, які раніше не стикалися з такою операцією, завжди виявляють велику цікавість, часто змішану зі страхом. Зубні імпланти – як їх ставлять, скільки займає часу? Якісна підготовка - основний фундамент операції, якому приділяється велике значення. Підготовка складається з:

  • консультації;

  • діагностики;

  • рентгену, а також лабораторного обстеження;

  • лікування виявлених проблем


Якщо лікар вважатиме це за необхідне, нарощують кісткову тканину. Ця процедура дозволить відновити необхідний обсяг ясен, який потрібний для надійного закріплення імплантату. У цьому випадку лікування може бути продовжено, адже перед імплантацією необхідне приживлення остеобласту, а воно триває щонайменше 4 місяці.

Коли кістковій тканині вже достатньо, можна проводити операцію. Найчастіше дентальна імплантація здійснюється під місцевою анестезією і триває трохи більше двох годин. Після імплантації імплантування доведеться почекати кілька місяців, і тільки потім продовжувати операцію. Тому записуватись потрібно заздалегідь.

Покроковий процес встановлення зубного імпланту



Як все минеться – залежить не тільки від методики, але також від ситуації, а також від обраного імплантату. Ось як ставлять імпланти після завершення підготовки:

Вживлення імпланту



Хірургічна операція, що здійснюється під місцевою анестезією. Тільки деяких випадках робиться загальний наркоз. Лікар проколює ясна або робить розріз, після чого - отвір. У нього лікар вставляє заздалегідь підібраний імлпант. Ставляться заглушки, після чого конструкція закривається ясенною тканиною і накладаються шви. Починається процес приготування. На встановлення імпланта зуба йде трохи часу. Але на зрощення з кісткою – щонайменше 3 місяці.

Формувач та абатмент



Коли процес приживлення завершено, стоматолог продовжує операцію. Далі встановлюється абатмент – це проміжна деталь, яку закріплюється потім коронка. Щоб встановити його, лікар розкриває лунку і ставить формувач ясен – він потрібний для рівного контуру. Пацієнт носить формувач до 3 тижнів, після чого лікар прибирає цю деталь і вкручує абатмент.

Постановка коронки



Коронка – останній етап операції. Вона виготовляється в лабораторних умовах за спеціально знятим зліпком, із заздалегідь обумовленого матеріалу, і закріплюється на абатменті.

Від чого залежить тривалість лікування



Таким чином, імплантування зубів може зайняти, загалом, до пів року. Стоматологи не рекомендують затягувати. Термін лікування залежить переважно від стану кісткової тканини. Якщо зуб видалено зовсім недавно, тоді на імплантацію може піти в середньому близько 3 місяців. Чим довше пацієнт тягтиме, тим сильніше атрофується кісткова тканина, і тим більше доведеться чекати. Адже на остеопластику теж потрібен час, крім установки імплантату. Сама операція займає не більше двох годин. Найдовше доведеться чекати на приживлення імпланту – на це піде кілька місяців.

Правда или выдумки? 6 мифов об имплантации зубов ➤ Блог Европейского  Стоматологического Центра (ЕСЦ)



Популярні питання про зубну імплантацію



Далі подано кілька питань щодо того, як ставлять імпланти зубів. Їх пацієнти задають найчастіше. Дізнатись більше ви зможете, звернувшись у центр CIS у Києві.

Чи є обмеження щодо віку для встановлення імплантатів?



Імплантацію не роблять до 18 років. В іншому ж сьогоднішні технології допомагають якісно і абсолютно без болю відновити цілісність зубного ряду навіть пацієнтам похилого віку.

На імпланти можна встановити міст?



Так можна. Це практикується, якщо не вистачає, наприклад, чотири зуби поспіль. Міст ставиться прямо на імпланти. Конструкція при цьому не виглядає або відчувається сторонньою.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні