--> Як покарають українців, які не з'явилися до військкомату після вручення повістки | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як покарають українців, які не з'явилися до військкомату після вручення повістки

0
Як покарають українців, які не з'явилися до військкомату після вручення повістки
Українців лякають покаранням за переховування після отримання повістки. Та це покарання залежить від виду проігнорованої повістки, пояснив адвокат Віталій Гаделія, пише НВ.

Є чотири види повісток. Перший, який стосується проходження строкової служби, зараз не видають.

Якщо ви отримали повістку на уточнення даних й не з'явились, вам загрожує адміністративна відповідальність. Така ж відповідальність - за ігнорування повістки на проходження військово-лікарської комісії. За таке максимальний штраф сягає 8,5 тисяч (у разі повторного порушення, зокрема для посадових осіб на підприємствах).

Таке може статися, якщо, наприклад, керівник не передав працівнику повістку від представника територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

А от кримінальна відповідальність загрожує вам, якщо ви пройшли військово-лікарську комісію, вас визнали придатними, й ви отримали мобілізаційне розпорядження.

"Тоді за неявку передбачена кримінальна відповідальність, максимальний термін — до 5 років позбавлення волі", ― наголосив адвокат.

Та, попередив Гаделія, якщо вам двічі вручили повістку на уточнення даних, а ви не з'явились, вас двічі притягнули до адмінвідповідальності, то вже втретє можуть відкрити кримінальне провадження і намагатись притягнути до кримінальної відповідальності.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні