Чи такий хороший iPhone 14 Pro Max, щоб замінити 13 Pro Max*

0
9
Чи такий хороший iPhone 14 Pro Max, щоб замінити 13 Pro Max*
У вересні Apple представила нову лінійку смартфонів — серію iPhone 14. І якщо базові версії навряд чи можна відрізнити від попередників, то 14 Pro Max — то пристрій, який здатний здивувати.

Оскільки iPhone 13 Про Макс зараз подешевшав, багато хто задумується, чи варто витрачати зайві гроші та купувати «прошку» цього року. Чи дійсно нові функції важливі та наскільки велика різниця між моделями? Пропонуємо розібратися разом.

iPhone 14 Pro Max VS 13 Pro Max: основні відмінності


Apple привнесла нові можливості в «професійну» лінійку 2022 року. Розглянемо головні відмінності пристроїв:

  • новий овальний виріз, який Apple називає «Динамічний острів»;

  • швидший чіп A16 Bionic з Photonic Engine;

  • основна камера на 48 Мп замість 12 Мп в торішній моделі;

  • фронтальна камера на 12 мегапікселів з автофокусом;

  • підтримка Always-On Display;

  • тонкіші рамки та високе співвідношення екрана до передньої панелі.



Розглянемо параметри смартфонів докладніше.

Дизайн і дисплей


Зовнішній дизайн новинки такий самий, як і у його попередника. У нового Айфона ті ж плоскі бічні грані з нержавіючої сталі, те ж розташування камер, діагональ. iPhone 14 Про Макс став трохи вище і менш широким, що робить його ергономічним в порівнянні з торішньою моделлю.

«Прошка» 2022 року отримала виріз овальної форми, який називається Dynamic Island. Там розташовані датчики Face ID та фронтальна камера. «Динамічний острів» робить використання Apple iPhone 14 Pro Max унікальним, бо навколо вирізу зосереджені основні елементи управління та багатозадачності. Наприклад, згорнутий, але активний додаток можна відкрити довгим натисканням на «Острів». А короткий тап відкриє основний віджет програми.

Дисплей «чотирнадцятки» використовує новітню технологію LTPO, яка дозволяє перемикатися між частотами оновлення від 1 до 120 Гц. Ця нова можливість дозволила Apple впровадити в Айфон 14 Про Макс функцію Always-On Display. Пікова яскравість в новому смартфоні – 2000 ніт, в 13 — 1200 ніт.

Продуктивність


Про Макс 2022 року оснастили чіпом A16 Bionic. Він заснований на сучасному та ефективному 4-нм техпроцесі. П'ятиядерний графічний прискорювач підтримує на 50% більшу пропускну здатність пам'яті, що забезпечує кращу графічну продуктивність. A16 Bionic має вдосконалений ISP для кращої роботи камери. 

Що стосується оперативної пам'яті, обидва пристрої отримали 6 ГБ. Однак ОЗУ в новій «прошці» формату LPDDR5 замість LPDDR4X в 13 Про Макс. Варіанти внутрішнього сховища незмінні — від 128 ГБ до 1 ТБ. 

Можливості камер


Новий смартфон отримав 48-мегапіксельну ширококутну камеру, яка у два рази краще справляється з фото та відео в умовах низької освітленості. Новий телеоб'єктив забезпечує 3-кратний оптичний зум. Apple також дозволяє робити світлини у форматі ProRaw, використовуючи основний сенсор на 48 Мп. Додали стабілізацію другого покоління.

Висновок


Новинка відрізняється не тільки від торішніх моделей, але й від всіх Айфонів, які коли-небудь випускалися. Пристрій пропонує найпотужніше «залізо» й можливості, які випереджають 13 Про Макс в усіх напрямках.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні