--> Як ваш смартфон може спрогнозувати смерть | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як ваш смартфон може спрогнозувати смерть

0
Як ваш смартфон може спрогнозувати смерть
Британські вчені провели масштабне дослідження на тему «Чи може гаджет спрогнозувати смерть?». Виявилось що може, а точність прогнозу 70%. Щоб виявити це, експерти із британського біобанку відстежували інформацію про інтенсивність ходьби у 100 тисяч людей. До цього проводили дослідження виключно на аксесуарах. Тоді в експерименті взяли участь 665 осіб. Точність даних 72-73%, пише GSM.

Як проходило дослідження — подробиці
Усі люди, які брали участь у дослідженні завжди носили фітнес-браслети або смартгодинники. Інформація з них транслювалась на смартфони. Обов’язковою умовою було — носіння аксесуара мінімум протягом тижня. Вчені брали до уваги інформацію про активність піддослідних, а потім завдяки алгоритмам досліджували інтенсивність ходьби та прогнозували ризик смерті протягом найближчих п’яти років. Прогнози були такими ж точними, як і ті, що отримали з браслетів чи годинників.

Так, датчики на аксесуарах та мобільних телефонах аналогічні і передають інформацію про власників надзвичайно точно. Вкотре підтвердилась інформація, що люди, які активно ходять кожного дня мають кращий стан здоров’я. А ті, які полюбляють більше лежати на канапі частіше скаржаться на погане самопочуття.

Тепер вчені готуються до нового дослідження, в основі якого візьмуть ці отримані дані. Мета досліду — покращення точності прогнозу. Для цього необхідно розділити людей на фокус групи, враховувати їх особливості здоров’я, способу життя тощо, матеріальне становище тощо. Таким чином у майбутньому країни зможуть використовувати цю інформацію для оцінки стану здоров’я громадян, створювати кращі умови для їх лікування та діагностики хворих та продовжити тривалість життя.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні