Що буде з цінами на пальне на початку зими

0
Що буде з цінами на пальне на початку зими
Вже за 1,5 місяці, а саме 5 грудня, ЄС припинить імпорт російської нафти. Як це змінить ситуацію на ринку та що буде з цінами, пояснює експерт.

Як розповів 24 каналу Сергій Куюн, директор "Консалтингова група А-95", зараз в Європі йде планова підготовка до переходу з 5 грудня.

Важливо, що ніхто не висловлює щодо цього побоювань та тривожних сигналів щодо збільшення ціни на пальне.

Нагадуємо, що 2 вересня міністри фінансів країн G7 підтримали введення обмежень ціни на російську нафту. Ліміт цін діятиме відповідно до термінів ембарго ЄС:

з 5 грудня планують запровадити ліміт цін на нафту, з 5 лютого 2023 року – на нафтопродукти.

Занепокоєння у трейдерів викликає ембарго на нафтопродукти, яке набере чинності саме з 5 лютого.

Адже залежність дизпалива від цього є досить великою. Але, ми бачимо, що вже напрацьовуються план щодо заміни російського палива поставками з Азії та Близького Сходу. Крім цього, активно створюються запаси палива. Тому гадаю, що все буде добре.

Ціни на пальне в Україні після повернення акцизу
Вже тривалий час ціни на пальне в Україні тримаються на одному рівні. Навіть попри повернення акцизу. Експерт пояснює, що це все зумовлено тим, що не має дефіциту.

«Коли існує дефіцит, відповідно, є висока ціна на пальне. Зараз ми бачимо, що дефіциту в Україні не має. І фактично, ось ці націнки на АЗС відповідають довоєнному рівню. Тобто ринок владнався, відповідно вже більш-менш збалансовано у ціні», – каже Сергій Куюн.

Звернуть увагу, якщо ж нафта зросте у ціні, то звичайно, споживачам важко буде цього не помітити. До прикладу, десь близько двох тижнів тому, спостерігалося таке збільшення.

Але зараз бачимо, що ціна знову повернулася до 90 доларів за барель, додав експерт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні