--> Птахи можуть наслати прокляття на людину: що заборонено робити 24 жовтня | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Птахи можуть наслати прокляття на людину: що заборонено робити 24 жовтня

0
Птахи можуть наслати прокляття на людину: що заборонено робити 24 жовтня
Православне свято 24 жовтня - день пам'яті преподобного Феофана Сповідника, який виховувався в благочестивій родині, а потім в лаврі, тому рано став пресвітером. При імператорі Леві Вірменині захищав християнську віру, був іконошанувачем, за що і піддався тортурам від царя разом з братом - Феодором, пише УНІАН.

На їхніх обличчях вирізали церковні канони і кинули в темницю. Феодор помер, а Феофана відправили на заслання. Повернувшись з ув'язнення, Феофан Сповідник став єпископом Нікейським, жив у IX столітті.

Прикмети 24 жовтня
вранці на Філіппов день пішов сніг - зима буде суворою;
Птахи кружляють над головою - до добрих звісток;
ворони караються недалеко від житла - до поганої погоди.
Наші предки вірили, що якщо хлопчика, народженого 24 жовтня, назвати Філіпом, то він проживе довге і щасливе життя.

Що сьогодні не можна робити
Вважається, що в цей день не можна дивитися на ворон, інакше біди не минути. Птахи можуть наслати прокляття на будь-яку людину, тому краще просто ігнорувати їх. Так само точно, як і в інші церковні свята, в Філіппов день не можна сваритися, пліткувати і ображатися.

Що можна робити 24 жовтня
У слов'ян в цей день був незвичайний обряд - люди вважали, що на річках лід вже "схопився" і по ньому можна пройти. Той, у кого вийде це зробити, раптово отримає багато грошей.

Дівчата на Філіпа повинні були займатися рукоділлям, наприклад, вишивати канителлю. Канитель - це тонка нитка, яку витягають із золотого або срібного дроту. Через складнощі у виробництві цієї нитки будь-яку важку справу люди прозвали канителлю.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні