Сьогодні у лісі лютує лісовик: що заборонено робити 21 жовтня

0
Сьогодні у лісі лютує лісовик: що заборонено робити 21 жовтня
Православне свято 21 жовтня - день пам'яті преподобного Трифона Вятського, який походив з благочестивої сім'ї, де батьки займалися землеробством. З дитинства хлопчик цікавився християнством, тому, коли батьки захотіли його одружити, він втік з дому, найнявся працівником у домогосподаря, весь час проводив у пості і молитві, пише УНІАН.

Прикмети 21 жовтня
сова голосно кричить сьогодні - до швидкого настання холодів;
береза не все листя скинула - зима буде пізньою;
у ніч на 21 жовтня зірки тьмяні - погода зіпсується;
голуби ховають лапки в пір'я - тепла більше не буде.

Що сьогодні не можна робити
Слов'яни вірили, що на Пелагею і Трифона молодим дівчатам не можна ходити в ліс. У цей час там лютує лісовик у пошуках легкої здобичі. Він може затягнути до себе в лігво, тому, якщо вже похід в ліс необхідний, вирушайте компанією.

Також сьогодні заборонено байдикувати, ображатися і сваритися. Утримайтеся від будь-яких розмов з незнайомими людьми, не пліткуйте і нікого не обговорюйте.

Що можна робити 21 жовтня
Наші предки в цей день опускали на дно річок бочки з засоленими огірками - так вони заготовляли їх на зиму. Під льодом температура води ніколи не опускається нижче нуля, а це гарантія збереження продуктів. В цілому, такий саморобний холодильник працював відмінно, правда, зараз в ньому немає необхідності. Хіба що, заради експерименту.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні