Як супермаркети економлять електроенергію

0
Як супермаркети економлять електроенергію
Львівські супермаркети зменшили споживання електроенергії, а також готуються до можливого повного знеструмлення міста. У такому випадку планують продавати продукти першої необхідності біля входу в магазини. Про це повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, інформує Суспільне.

Один із супермаркетів Львова зменшив освітлення торгового залу на 25 відсотків. Також змінили графік роботи усіх цехів, щоб зменшити навантаження на мережу та вимкнули майже всю зовнішню ілюмінацію та підсвітку реклами. На випадок надзвичайної ситуації, якщо у місті зникне електроенергія, мережа закупила для своїх супермаркетів генератори.

"Є генератор закуплений, є запаси паливо-мастильних матеріалів. Ми все робимо для того, щоб магазин працював. Ми робимо все можливе, щоб працювали каси: з готівкою і безготівковий розрахунок. Тобто вже відтестована певна система – все повинно працювати", – каже керуючий супермаркетом Іван Мандзюк.

За словами першого заступника міського голови Львова Андрія Москаленка, місто провело зустріч із представниками супермаркетів, які працюють у Львові. Зокрема, домовилися про зменшення використання електроенергії. Зараз розглядають питання, як супермаркети працюватимуть за повної відсутності світла.

"Було б доцільно, коли йдуть перепади з напругою, коли відбуваються якісь надзвичайні ситуації, щоб мінімально частину необхідної продукції: вода, хліб можна було б продавати безпосередньо біля входу в супермаркет", – каже Андрій Москаленко.

Місто також економить електроенергію: у Львові вимкнули фонтани та підсвітку фасадів будинків.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні