Нехитрий обряд притягне багатство на весь рік: що заборонено робити 20 жовтня

1
Нехитрий обряд притягне багатство на весь рік: що заборонено робити 20 жовтня
Церковне свято 20 жовтня - день пам'яті мучеників Іуліана пресвітера і Кесарії диякона, які постраждали за часів правління Клавдія I. Кесарії прийшов в місто Теракінію і, побачивши язичницькі жертви, затоптав їх ногами. Його ув'язнили в темницю, а потім силою привели до капища язичницьких ідолів. Тільки Кесарії підійшов до капища, як воно обрушилося, поховавши під останками язичницьких жерців, пише УНІАН.

Прикмети 20 жовтня
сніг пішов у цей день - зима буде довгою і морозною;
туман стелиться - до погіршення погоди;
місяць сьогодні каламутний і блідий - скоро піде дощ або сніг.

Що сьогодні не можна робити
Наші предки вірили, що в день Сергія зимового не можна носити старі речі. Хоча б один предмет гардероба повинен бути новим. Такий нехитрий обряд "притягне" багатство і благополуччя на весь рік.

Сьогодні також не рекомендується давати гроші в борг, здійснювати великі витрати. Якщо вам надходить приваблива пропозиція (особистого або робочого характеру), не відмовляйтеся, інакше удача надовго відвернеться.

Що можна робити 20 жовтня
Слов'яни здавна дотримувалися традиції цього дня - з ранку годували худобу, тільки потім сідали снідати самі. Піч повинен бути розтопити наймолодший член сім'ї, тоді тепло в будинку буде цілий рік.

Що стосується обрядів на Сергія Зимового, вони теж були простими: дівчата в цей день покривали свою голову новою хусткою, бажаючи вберегтися від головного болю на весь рік. Існував і інший обряд - прокинувшись, потрібно було вмитися кислим молоком. Вважалося, що такий ритуал продовжує молодість і красу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
спалити хату сусідові
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні