В Україні створять спеціальну пенсію понад 5 000 гривень: хто зможе її отримати

3
В Україні створять спеціальну пенсію понад 5 000 гривень: хто зможе її отримати
Реалізація законопроєкту вимагатиме витрат у сумі 60,192 гривні на одну особу на рік.

Багато українських пенсіонерів отримують невеликі пенсії, тому в уряді роздумують запровадити спеціальні пенсійні за особливі заслуги. Про це йдеться у законопроєкті №8032, текст якого опубліковано на сайті Верховної Ради України.

Йдеться про українців, які мають статус борців за незалежність. У законопроєкті пропонують змінити Закон України "Про пенсію за особливі заслуги перед Україною", поширивши його дію на громадян України, які відповідно до Закону України "Про правовий статус та вшанування пам'яті борців за незалежність України у XX столітті" мають статус борців за незалежність України у XX столітті та згідно із Законом України "Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років" зазнали репресій з політичних або релігійних мотивів у формі позбавлення волі (ув'язнення) або примусового безпідставного поміщення здорової людини в психіатричну установу та реабіліт.

Передбачається, що пенсія за особливі заслуги борцям за незалежність України у ХХ столітті виплачуватиметься у розмірі 200% прожиткового мінімуму, визначеним особам, які втратили працездатність. Згідно з цими критеріями, розмір виплат становить 5016 грн.

За попередніми даними, кількість людей, які підпадають під певні законопроєктом критерії, обчислюються десятками, максимум – кількома сотнями. Відповідно, реалізація законопроєкту вимагатиме видатків у сумі 60 192 грн на одну особу на рік. У розрахунку на 200 осіб витрати становитимуть 12 млн 38,4 тис. грн на рік.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
популізмом аж смердить. таких людей вже нема серед живих, тим більше тих, хто втратив працездатність. з УРКАїнськими ХАБАРНИКАМИ у владі захекаєшся чогось добитись
Відповісти
Аж нудить від цих дописів .Дайте пенсію суддів-хабарників,прокурорів і їм подібних. Ніщо не вчитт війна?нвщт.
Відповісти
жертви репресій сьогоднішнього режиму це усі пенсіонери, за рахунок яких утримують паразитів бюджетників
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні