США заявляють що Іран порушує ядерну угоду

0
США заявляють що Іран порушує ядерну угоду
У Держдепі США згодні з оцінками Великої Британії та Франції, щодо того, що постачання Іраном безпілотників росії порушить резолюцію Ради Безпеки ООН, якою схвалено ядерну угоду 2015 року між Іраном і шістьма світовими державами. Про це заявив представник Держдепартаменту США Ведант Патель, передає УНН з посиланням на Reuters.

«Наші французькі та британські союзники публічно висловили думку, що постачання Іраном цих БПЛА (для - ред.) росії є порушенням резолюції Ради Безпеки ООН 2231. Ми з цим згодні», — сказав Патель.

Резолюція 2231 схвалила угоду між Іраном та Великою Британією, Китаєм, Францією, Німеччиною, росією та Сполученими Штатами, яка обмежила діяльність Тегерана зі збагачення урану, утруднивши для Ірану розробку ядерної зброї в обмін на зняття міжнародних санкцій.

росія приблизно з середини вересня проводить атаки в Україні за допомогою дронів-камікадзе, які, за словами українських військових, є безпілотниками Shahed-136 іранського виробництва, що російські окупанти маркують як "Герань-2". 23 вересня вперше був збитий багатоцільовий ударний безпілотник іранського виробництва Mohajer-6.

Зокрема, вранці 17 жовтня російські війська випустили Києвом 28 дронів-камікадзе Shahed-136, ударило лише п'ять. За останніми даними, загинуло четверо людей, серед них молода пара, яка чекала на дитину.

Через постачання Ірану зброї росії для ведення війни українська сторона ухвалила рішення позбавити посла Ірану в Україні акредитації та суттєво скоротити кількість дипломатичного персоналу посольства у Києві.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба після цього звернувся до Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ із закликом ввести санкції проти Ірану за постачання росії зброї.

МЗС України офіційно вказало, що надання зброї для ведення загарбницької війни в Україні та вбивства українських громадян робить Іран співучасником російських воєнних злочинів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні