Помер український лірник і бандурист. ФОТО

0
Помер український лірник і бандурист. ФОТО
Музикант помер на 77 році життя. Про це повідомила дослідниця традиційних музичних інструментів та інструментальної музики, викладачка Ірина Федун у Facebook.

"Сумна новина для нашої етномузикологічної родини! Сьогодні відійшов у вічність Михайло Хай. Лірник і бандурист. Активний громадський діяч, невтомний борець за збереження і відродження української традиційної культури, реконструкції народноінструментального виконавства. Щирі співчуття родині, Світла Пам'ять та Царство Небесне", – пише Ірина Федун.

Михайло Хай працював завідувачем і провідним науковим співробітником відділу етномузикології Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології імені Максима Рильського НАН України. Професор кафедри музичної фольклористики Національної музичної академії України імені Петра Чайковського.

Автор понад сотні наукових і публіцистичних статей з проблем музичної регіоналістики, етноорганології та кобзарознавства, трьох монографій, CD "Українська ліра" (українською, англійською і польською мовами), рецензій та анотацій до дисертацій, книг, аудіо- і мультимедійних публікацій.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні