Лукашенко готується до нападу на Україну?

0
Лукашенко готується до нападу на Україну?
Військовий експерт Олег Жданов розповів, що ситуація в Білорусі загострюється. Самопроголошений президент РБ олександр лукашенко оголосив приховану мобілізацію в селах, а перед цим заявив про розгортання спільного регіонального угруповання військ з рф, пиге ТСН.

«Ситуація на українсько-білоруському кордоні стабільна, без активних дій, але змінюється ситуація у РБ. При чому, дуже різко і в гірший бік. Спочатку лукашенко начебто оголосив про запровадження в Білорусі контртерористичних заходів, до цього Білорусь нібито перебувала в умовах мирного часу. Просто військові проходили раптову перевірку бойової готовності, але потім він уточнив, що режим контртерористичної операції поки не запроваджений. Однак оголошено режим підвищеної контртерористичної небезпеки», - розповів він.

Жданов підкреслив, що на тлі цього лукашенко оголошує приховану мобілізацію в селах, яка буде проходити під виглядом перевірки бойової здатності військ. Цікаво, що першочергово призиватимуть військових зі спеціальностями, які є дефіцитними в російській армії.

«Це будуть елементи прихованої мобілізації. На першому етапі вона не торкнеться великих міст. В першу чергу, буде мобілізовано сільське населення, бо у великих містах це може викликати протести. І він вирішив розпочати з малого. Найбільший акцент під час цієї мобілізації вони будуть робити на ті військові спеціальності, які дефіцитні в російської армії. Доукомплектування частин, за словами лукашенка, ось це розгортання спільних регіональних військ рф та Білорусі уже розпочалося. Найцікавіше - лукашенко починає розсилати повістки, росія буде перекидати туди людей (за неофіційними даними, 20 тис. росіян). Але поки наша розвідка говорить, що на території Білорусі перебувають майже тисяча військових рф», - додав експерт.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні