--> Чи вистачить українцям цукру | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чи вистачить українцям цукру

1
Чи вистачить українцям цукру
Українські аграрії не очікують дефіциту солі та цукру наступного року. Українські цукрові заводи зможуть виробити 1 мільйон 100-150 тисяч тонн цукру. Цього цукру буде достатньо, щоб забезпечити українське населення, пише Суспільне.

Про це розповів заступник директора інституту аграрної економіки Микола Пугачов в ефірі загальнонаціонального марафону.

«Щодо цукру — цього року аграрії посіяли 180 тисяч гектарів цукрового буряку. Це близько ⅘ від того показника, який був 2021 року. За прогнозами інституту аграрної економіки, буде зібрано близько 7,5 — 7,8 мільйона тонн цукрового буряку. З нього наші цукрові заводи зможуть виробити 1 мільйон 100-150 тисяч тонн цукру. Цього цукру буде достатньо, щоб забезпечити українське населення. Наприклад, 2021 року спожито трохи більше одного мільйона тонн цукру. Тобто буде вироблено більше, ніж спожито минулого року, плюс є перехідні запаси, які перевищують 300 тисяч тонн», — розповів Пугачов.

Він додав, що для спиртової галузі цукру також вистачить. Однак ціна на цукор може зрости на 10-12%.

«У серпні минулого року в Бразилії сталася непередбачувана подія — заморозки. Виникли проблеми на світовому ринку цукру з сировиною — цукровою тростиною. І в світі почали зростати ціни на цукор. Буквально за рік вони зросли в усіх державах світу. В Україні цукор за темпами зростання цін став рекордсменом в 2021 році — на 61,5% зросла ціна. До цього додаються проблеми, викликані війною. Це проблеми з логістичними витратами, підвищення цін на енергоносії та пальне. У собівартості виробництва цукру саме енергоносії і пальне становлять 60-70%. Тому ціни на цукор продовжили, нехай не такий стрімкий, але певний ріст. Але ми прогнозуємо, за умови макроекономічної стабільності, зростання цін на цукор протягом року не більше, ніж на 10-12%», — додав Пугачов.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну зараз у нас польська сіль в магазинах з'явилася. А раніше її не було...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні