Росіяни втікаючи від мобілізації на човні перепливли море і потрапили до США

0
Росіяни втікаючи від мобілізації на човні перепливли море і потрапили до США
Двоє росіян випливли на човні з селища Егвекінот на Чукотці, і подолавши відстань 500 кілометрів, дісталися узбережжя Аляски, де попросили притулку у влади США.

Про це повідомляє Bloomberg.

Пара прибула 4 жовтня, йдеться у заяві міністерства внутрішньої безпеки. За словами прес-секретаря відомства, їх доправили до міста Анкорідж, де розглянуть їхні претензії відповідно до імміграційного законодавства США.

Два сенатори від Аляски, Ліза Мурковські та Ден Салліван, заявили, що росіяни попросили притулку в США після висадки на острові Святого Лаврентія, який знаходиться приблизно за 80 кілометрів від російського узбережжя.

Мурковскі заявила, що Федеральна реакція на інцидент була "недостатньою", враховуючи, що митниця та прикордонна охорона США мали відправляти літаки для патрулювання на відстань понад тисячу кілометрів.. Салліван закликав "підготувати план із береговою охороною у разі, якщо ще більше росіян втече на Аляску".

"Враховуючи близькість Аляски до Росії, нашому штату відводиться життєво важлива роль у забезпеченні національної безпеки Америки", - наголосив Салліван.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні