Церква забороняє страждати: чого не можна робити 7 жовтня

0
Церква забороняє страждати: чого не можна робити 7 жовтня
Православне свято 7 жовтня - день пам'яті преподобного Никандра, який народився в Псковській губернії, з малих років полюбив Священні Книги, вів благочестивий спосіб життя і молився Господу, пише УНІАН.

Прикмети 7 жовтня
якщо займатися рукоділлям в цей день - рік буде вдалим у фінансовому плані;
грім 7 жовтня - зима буде короткою, м'якою і безсніжною;
сонце зійшло високо і світить яскраво - до змін погоди.

Що сьогодні не можна робити
Як і в будь-яке інше церковне свято, на Феклу не можна сваритися, пліткувати і ображатися. Церква забороняє страждати, інакше можна весь майбутній рік провести в печалі, жодна намічена справа не виявиться вдалою. Також в цей день небажано приймати у себе гостей або самим ходити до кого-небудь додому.

Що можна робити 7 жовтня
Наші предки в цей день починали прясти. Вважалося, що таким чином жінки залучають в будинок благополуччя, удачу і гроші. Чоловіки влаштовували свята і гуляння, а ввечері запалювали вогонь і молотили зерно.

Є цікавий старовинний обряд на Феклу: вночі у відкрите вікно просуньте пиріжок. Ніхто його не забирає - заміж в майбутньому році ви не вийдете. Якщо пиріжок схопила холодна рука - шлюб буде нещасливим. Тепла - чоловік виявиться вірним, відданим і люблячим.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні