Путін запропонував Україні мирну угоди: на яких умовах

0
Путін запропонував Україні мирну угоди: на яких умовах
У промові російського президента країни-агресора володимира путіна минулої п'ятниці перед явно стривоженою політичною і військовою елітою росії помітили неоднозначні настрої. Промова путіна натякнула на довгоочікуваний вихід із найруйнівнішого конфлікту в Європі з часів Другої світової війни. Про це пише американський журнал Newsweek.

"Ми закликаємо київський режим негайно припинити вогонь та бойові дії, покласти край війні... і повернутися за стіл переговорів. Ми готові до цього, але ми не обговорюватимемо вибір людей у Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях", - заявив у своєї мови путін.

Оглядач видання Поль дю Кенуа вважає, що промову путіна, позбавлену його пропагандистської тиради, слід розглядати як попередню мирну пропозицію. Він влаштував велике шоу з анексії східних провінцій та заявив, що визнання Україною їхньої втрати - "єдиний шлях до миру". Однак він не вимагав будь-якої території за їх межами, формальної капітуляції України та майбутнього дипломатичного чи військового нейтралітету – все це фігурувало у вимогах росії із самого початку війни. Географічно анексована територія є "сухопутним містом", що з'єднує решту росії з Кримом, який, на думку спостерігачів, був потрібен путіні з тих пір, як він анексував російський півострів, що історично склався, в 2014 році.

З воєнної точки зору це цілком може бути межею нинішніх амбіцій путіна. У перші дні війни його сили намагалися, але безуспішно захопити Київ і повалити уряд президента України Володимира Зеленського.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні