Чи покарають жінок, які не стали на військовий облік з 1 жовтня

0
Чи покарають жінок, які не стали на військовий облік з 1 жовтня
Наразі жінки можуть стати на військовий облік за власним бажанням, тобто облік для них є добровільним незалежно від спеціальності та професії, пише 24 канал.

Адвокатка Лідія Карплюк розповіла, що за таких умов, а вони діятимуть, як мінімум до 1 жовтня 2023 року, жодних покарань для жінок, які не стануть на облік, не передбачено.

«Відтак, на даний час, жодної відповідальності до жінок, які не стали на військовий облік, не може бути застосовано, так само як і не може бути обмежено їх у праві виїзду за кордон з цієї підстави», – пояснила Карплюк.

Ймовірно, так буде і на постійній основі, у разі прийняття відповідних змін до закону.

Водночас за порушення правил військового обліку та ухилення від нього є ризик притягнення жінок до адміністративної відповідальності.

Відомо, що стаття 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає відповідальність за порушення військовозобов'язаними правил військового обліку у вигляді штрафу від 510 до 850 грн. Та все ж, юристи переконані, притягнення жінок до відповідальності видається маловірогідним.

«Річ у тім, що на сьогодні ми не маємо ухваленого порядку ведення військового обліку жінок та встановлених граничних строків для взяття жінок на військовий облік, а тому фактично відсутня об'єктивна сторона правопорушення – нема чого порушувати», – пояснюють юристи.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні