Із російської бази зник підводний човен із ядерною зброєю

0
Із російської бази зник підводний човен із ядерною зброєю
Атомний підводний човен оснащений торпедою "Посейдон". Торпеда має ядерну боєголовку, яка здатна викликати "ядерне цунамі".

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на італійську газету La Repubblica.

Підводний човен К-329 "Білгород" вважається прототипом нової концепції війни, задуманої путінськими адміралами останніми роками після повернення напруженості у відносинах зі США.

"Є побоювання, що її місія полягає в тому, щоб вперше випробувати суперторпеди "Посейдон", яку часто називають "зброєю Апокаліпсиса", - зазначає видання.

Як повідомляє La Repubblica, торпеда "Посейдон", оснащена ядерною боєголовкою, може викликати "радіоактивне цунамі", здатне стерти з лиця землі такі мегаполіси, як Нью-Йорк або Лос-Анджелес, і розроблена так, щоб не випромінювати теплову хвилю, на яку налаштовані датчики НАТО.

За даними видання, НАТО направило розвіддовідку союзним командуванням, оскільки побоюється, що РФ може провести випробування Посейдона в районі Карського моря. Попри попередження, мало хто вірить, що суперторпеда може бути введена в дію.

"Розробка "Посейдона" велася роками, при цьому офіційні особи НАТО скептично оцінювали її. Передбачається, що деякі випробування проводилися ще у 2015 році, але пусків із "Білгорода" ніколи не було. Мало хто вірить, що суперторпеда вже може бути введена в дію", - пише видання.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні