--> Путін підписав нові укази: про що у них йдеться | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Путін підписав нові укази: про що у них йдеться

0
Путін підписав нові укази: про що у них йдеться
Президент росії володимир путін підписав укази про визнання «незалежності» окупованих російською армією територій українських Херсонської та Запорізької областей, пише Радіо Свобода.

30 вересня, як очікують, путін підпише документи про їх анексію – включення до складу росії. Визнання цих територій «незалежними» за російським законодавством є кроком на шляху до цього, так само оформлювалася анексія Криму в 2014-му.

Україна, країни Заходу і багато інших країн світу вже заявили, що не визнають анексію і, як і раніше, вважатимуть Херсонську та Запорізьку області, як і Донецьку та Луганську, які Кремль також планує анексувати, суверенною територією України.

В указах путін посилається на «принципи міжнародного права», а також результати так званих референдумів, що пройшли на окупованих територіях України 23-27 вересня.

Україна та багато інших країн називають ці так звані голосування фіктивними і незаконними, вказуючи на те, що вони пройшли в умовах окупації та бойових дій, всупереч національному законодавству і міжнародним нормам.

30 вересня у Кремлі путін виступить перед депутатами і членами Ради федерації росії. Після цього має відбутися підписання так званих договорів про анексію українських регіонів. Процес анексії, як очікується, завершиться наступного тижня.

Україна заявляє, що боротиметься за звільнення своїх територій, і те, що російська влада вважатиме їх частиною росії, нічого не змінить.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні