--> Своїх планів путін не міняв: Жданов оцінив загрозу нового наступу з Білорусі | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Своїх планів путін не міняв: Жданов оцінив загрозу нового наступу з Білорусі

0
Своїх планів путін не міняв: Жданов оцінив загрозу нового наступу з Білорусі
Президент Росії Володимир Путін не змінив своїх цілей війни проти України. Так, він міг повернутися до ідеї нового наступу на Київ і може скерувати свої війська з території Білорусі.

Проте білоруська армія навряд чи вступить у війну проти України. Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов, пише ТСН.

"Путін досі так і не змінив своїх стратегічних планів цієї військової кампанії – повне поглинання України. Він сподівається за рахунок масової мобілізації втілити свою ідею-фікс", – сказав експерт.

Водночас він зауважив, що ситуація на сьогодні зовсім інша, аніж була 24 лютого. І ЗСУ готові зустрічати ворога з півночі.

"ЗСУ сьогодні розгорнуті і мають бойовий досвід. Ми нарощуємо систему оборони на територіях північних і північно-західних областей. Ми готові до зустрічі ворога з цього напрямку", – запевнив Жданов.

На його думку, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко сприятиме Путіну. Проте білоруську армію Лукашенко постарається на війну не пускати і на це є причина.

"Якщо Лукашенко віддає наказ військам йти вперед, то з цього моменту вся армія Білорусі переходить у підпорядкування Об'єднаного штабу Союзної держави. Тобто він фактично втрачає управління над армією, що для нього критично", – пояснив експерт.

При цьому Лукашенко може надавати Росії боєприпаси, знімати зі зберігання техніку та забезпечувати всю інфраструктуру.

"Все буде, як у березні-квітні, поки війська РФ не втекли з-під Києва, але білоруські військові брати участь у цьому шабаші не будуть", – додав Жданов.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні