--> Що відбувається на кордоні з Білоруссю | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Що відбувається на кордоні з Білоруссю

0
Що відбувається на кордоні з Білоруссю
Наразі на кордоні з білоруссю загрозливих змін не відбувається, але сили оборони України готові дати адекватну відповідь у разі наступу ворога, пише Укрінформ.

Про це сказав у Military Media Center директор Департаменту охорони державного кордону Адміністрації Державної прикордонної служби України генерал-майор Леонід Баран.

«Загрозливих змін в обстановці та характері дій білоруських збройних сил безпосередньо на кордоні наразі не відзначається. Вони продовжують заходи з прикриття кордону, чисельний склад суттєво не змінюється. Підрозділи міняються на ротаційній основі. Водночас сили оборони України ніколи не виключали і не виключають, що зс білорусі можуть бути втягнуті у війну проти України», - сказав директор Департаменту.

Він нагадав, що в Україні добре пам’ятають, що білорусь підігрує і сприяє ворогу. Адже підступний наступ значної частини російських військ відбувся саме з білорусі. Тому на білоруській ділянці не припиняються комплексні заходи з посилення захищеності державного кордону, нарощення спроможності спільних дій сил оборони України та їх готовності до можливої ескалації ситуації.

За словами генерал-майора, на сьогодні на кордоні з білоруссю усі складові сил оборони спільно відпрацьовують дії у разі загострення ситуації. Зокрема відпрацьовуються завдання інженерного облаштування оборонних позицій і мінування території.

«Підрозділи спільно тренуються проводити зачистку від ворога і ліквідацію диверсійно-розвідувальних груп і збройних формувань. Тому якщо з боку білорусі підуть війська, то вони отримають всю адекватну відповідь. Під такою ж пильною увагою сил оборони залишається і придністровський сегмент на кордоні з Молдовою», - запевнив директор Департаменту охорони державного кордону Адміністрації ДПСУ генерал-майор Леонід Баран.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні