Ідеальна піца з соусом песто: декілька секретів від досвідчених піцайоло

0
-3
Ідеальна піца з соусом песто: декілька секретів від досвідчених піцайоло
Здається, у світі не існує більш універсального варіанту для того, щоб поїсти на самоті, або в великій компанії, аніж піца. Вона підходить як для затишних вечорів з коханою людиною, так і для святкових подій. Піца в Луцьку є різноманітною та задовольнить екстравагантні побажання будь-якої людини.

Ви можете зробити піцу самостійно, або замовити її в піцерії. Наприклад, Пронто Піца – мережа закладів з безкоштовною доставкою, в меню налічує десяток різноманітних піц, які підійдуть як для вегетаріанців, так і поціновувачам м’яса. Якщо ж хочете створити шедевр власними руками, Вам варто пам’ятати, що смак піци створює не стільки начинка, скільки якість тіста в її основі.

З чого починається процес готування?

Наступні інгредієнти знадобляться для тіста:

  • Борошно – 100 грам;

  • Вода – 600 грам;

  • Дріжджі сухі – 7 грам;

  • Оливкова олія - 60 грам;

  • Сіль - 20 грам;

  • Цукор - дві чайні ложки.


Начинка складається з:

  • Сиру моцарела – 60 грам;

  • Соусу песто – 30 грам;

  • Бекон (підійде також шинка) – 30 грам;

  • Помідори (бажано взяти чері) – 5-6 штук;

  • Томатний соус – 1 столова ложка;

  • Орегано, кріп



Для початку, насипте просіяне борошно в миску та додайте дріжджі, цукор та воду в кількості 100 грам. Збийте це міксером на середній швидкості.

Поступово додавайте невелику кількість води, але будьте уважні – перед додаванням наступної, попередню вже повинно поглинути борошно. Після того, як залишиться чверть води, додайте сіль і продовжуйте місити. Повністю заливши воду, змішайте все до однорідної маси. Наступними діями буде поступове додавання олії (як Ви це робили раніше з водою) та змішування тіста руками, поки не отримаєте м’яч. Його варто покласти в велику миску та накрити фольгою. Зачекайте, поки суміш не підніметься в півтора раза та починайте розробку піци. Розділіть тісто на чотири рівні частини та руками зліпіть його в кульки. Накрийте чистою тканиною та зачекайте півгодини, перш ніж розпочинати наступний етап.

Час приготувати начинку

Тонким шаром вкривайте соусом тісто. Зверху щедро посипте тертим сиром Моцарелою. За ним – дрібно нарізаний бекон (і шинка) та помідори чері. Прикрашайте готову начинку зеленню та ставте в попередньо розігріту духову піч, випікаючи до рум’яності при температурі 220 градусів.

Поради початківцям

Для того, щоб отримати гарно змішане тісто, додавайте воду кілька разів, щоб борошно повністю просочилося водою і утворило сітчасту й еластичну субстанцію. Якщо тісто залишилося, з нього можна зробити булочки або чебуреки.

Обов’язково додавайте трави для підсилення смаку та не обмежуйтеся м’ясом та овочами. Експериментуйте, додаючи морепродукти, яйця або навіть фрукти.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні