Чому одних тягне дивитися порно, а інших ні: провели дослідження

0
Чому одних тягне дивитися порно, а інших ні: провели дослідження
У новому дослідженні британські вчені з університетів Лімеріка і Ессекса зробили спробу зрозуміти, що спонукає людей переглядати контект порнографічного характеру. В результаті з’ясувалося, що звернення до порно провокує звичайна нудьга.

Про це повідомляють Факти.

– Нудьгуючі люди можуть відчувати, що їхнє життя позбавлене мети, а порно виявилося доступним способом від цього відволіктися, – відзначають дослідники.

За їхніми словами, в попередніх наукових працях було доведено, що нудьга сигналізує про відсутність сенсу життя, притупляє зацікавленість в поточних справах.

Відзначається, що прагнення позбутися від нудьги змушує людей шукати задоволення. Так, наприклад, одні вдаються до нездорового харчування, інші починають стимулювати сексуальне тяжіння.

Повідомляється, що в дослідженні взяли участь 179 осіб – 104 чоловіки і 75 жінок. Вони відповідали на питання, які допомагали оцінити схильність до перегляду порно і визначити, чи вважають вони своє життя безглуздим. Паралельно з цим оцінювали, наскільки активно учасники шукають сексуальне задоволення.

В результаті вчені виявили очевидний зв’язок між нудьгою і споживанням порнографії. Втім, за їхніми словами, нудьга є порівняно слабкою емоцією в порівнянні з іншими, більш сильними, афектними станами.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні