Чому контрнаступ не перекинувся на Луганщину

0
Чому контрнаступ не перекинувся на Луганщину
«Краще почекати, проте так все зробити, щоб нам це далося малою кров’ю»

На думку голови Луганської обласної військової адміністрації Сергія Гайдая, яку він висловив у розмові з «Главкомом», наразі ЗСУ можуть суттєво просунутись на якихось напрямках на Луганщині, однак швидкої деокупації, як це було на Харківщині, не вийде.

«Ми можемо протягом двох-трьох днів звільнити якесь місто, село чи селище просто показово. Але якою ціною? Для нас важливі люди, життя наших солдат. Піти в наступ та покласти батальйон бійців, аби взяти населений пункт – це радянська стратегія.Росіяни так робили постійно ще з часів маршала Жукова, який казав: «Нічого страшного, 100 тис. загинуло – «баби ще нарожають». У нас такої стратегії нема, тому що в нас нема запасних людей. Мені особисто дуже б хотілося, щоб ми протягом тижня звільнили або Сватове, або Кремінну, або Старобільськ, або Рубіжне – немає різниці про який населений пункт йдеться. Але, якщо ми кажемо про ціну, то краще почекати ще тиждень-два, проте так все зробити й спланувати, щоб нам це далося малою кров’ю», – пояснив Гайдай.

За словами голови ОВА, немає різниці – тиждень чи місяць, якщо врешті-решт ми звільнимо громаду чи цілий регіон повністю.

«Якщо це буде через місяць, але буде – дай Бог. Я сумніваюся, що це відбудеться протягом тижня», – розповів він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні