--> В Україні різко подорожчає пальне: на скільки | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні різко подорожчає пальне: на скільки

0
В Україні різко подорожчає пальне: на скільки
Верховна Рада знову ввела скасований у березні акциз на пальне. За відповідний законопроект №7668-д у середу, 21 вересня, проголосували 255 народних обранців, повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Про це пише Авто 24.

Навесні акциз на пальне скасували в межах лібералізації податкового законодавства на період воєнного стану. Тоді ставка була диференційованою: для бензину — 213,5 євро, для дизелю — 139,5 євро, автогазу — 52 євро.

Тепер вона буде такою:

бензин – 100 євро
дизель – 100 євро
біопаливо – 100 євро
газ – 52 євро

За оцінками експертів, встановлення єдиного акцизу на нафтопродукти може по-різному вплинути на ціноутворення на АЗС. На думку народного депутата Максима Желєзняка, завдяки акцизу вартість пального на АЗС виросте на 4-4,5 грн за літр.

Експерт з питань енергетики Геннадій Рябцев також прогнозує зростання цін.

"Повернення акцизу обов'язково призведе до подорожчання нафтопродуктів. Немає підстав сподіватися, що трейдери добровільно підуть на зменшення власних прибутків, щоб компенсувати різницю в 4-5 грн для бензину і дизелю, і 2 грн – для газу, а це саме ті суми, на які відбудеться подорожчання", - підкреслив він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні