--> Зі Львова виселять біженців | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Зі Львова виселять біженців

0
Зі Львова виселять біженців
У Львові три модульні містечка, в яких знайшли прихисток тисяча людей, які втікали від війни. Хтось не хоче вертатися під обстріли, а багатьом їхати просто нікуди, бо росіяни знищили їхнє житло. Тож зараз їхні оселі потрібно підготувати до зими, йдется в ТСН.

Пані Тетяна розповідає, що приїхала до Львова з Донеччини ще у травні, разом з донькою, зятем і дворічною онукою. Що буде далі, поки не загадує, тож готується до зими. Показує теплі ковдри, а також електрообігрівач - це єдине, що є з опалення у цих будиночках.

У містечку є свій мінідитсадок, розповідає його вихователька Ганна Кутепова. Зараз дітей вдягають у теплі речі, але як похолодає, групу збираються закривати. «В самому модулі стоїть електроконвектор, то чи буде додатковий опалювальний пристрій - не знаємо. Будемо сподіватися - зима буде тепла», - каже вихователька.
Проте у мерії обіцяють, люди не замерзнуть навіть, якщо зима буде сувора. Тут збираються переселити усіх жителів до нового модульного містечка, пристосованого до холодів. А наявні будиночки переформатують, а ті, що стоять в Стрийському парку, демонтують. А інші - законсервують до весни. Бо, визнають, жити тут взимку не можна, навіть якщо поставити додаткові обігрівачі. «Там є окремі блоки, де є житлові кімнаті, окремі блоки, де є їдальня і окремо, де є душові і санвузли. Зимою некомфортно виходити через мороз і йти в душ», - каже заступник міського голови Любомир Зубач.

Нове "зимове" містечко з’явиться завдяки польському уряду. За тиждень двоповерхові модульні будиночки приїдуть з-за кордону і їх почнуть монтувати. Вони розраховані на 1300 людей, тоді як у всіх трьох містечках – 1000 мешканців. Тож місця вистачить усім. Проте у міськраді радять усім - і переселенцям, і львів'янам - не розслаблятися і готуватися до зими. Бо, прогнозують, що вона буде найважчою за багато десятиліть. «Дрова в нас закуплені, в нас є паливо, щодо буржуйок - голови ОСББ самі повинні закупити буржуйки і встановити їх в підвалі», - додали у міськраді.

Все це робиться, на випадок, якщо ворог продовжуватиме руйнувати комунікації. Але навіть у такому разі, обіцяють у міськраді, людям буде, де зігрітися.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні