Росіяни катували і тримали іноземних студентів в нелюдських умовах: шокуючі подробиці

0
Росіяни катували і тримали іноземних студентів в нелюдських умовах: шокуючі подробиці
У полоні російських окупантів на Харківщині опинилися сім громадян Шрі-Ланки, які до початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України навчались у медичному коледжі у Куп'янську чи працювали у місті. Про це повідомили у пресслужбі Офісу генпрокурора.

Як зазначається у повідомленні, жінка та шестеро чоловіків проживали разом зі своїми родичами. Вони орендували будинок в Куп'янську. Рятуючись від окупації, у травні семеро громадян Шрі-Ланки пішки пішли до Харкова. Але на першому ж блокпосту їх затримали російські військові.

«Окупанти відвезли іноземців до агрегатного заводу у Вовчанську, розмістили їх у камери імпровізованої в'язниці та утримували протягом чотирьох місяців. Там шріланкійців тримали у нелюдських умовах, змушували працювати прибиральниками, жінку два місяці тримали в карцері. Російські військові знущалися над людьми: двом чоловікам відривали нігті, одного били дверима по голові, піддавали тортурам, фізичному та психологічному насиллю. До 10 вересня іноземні громадяни перебували в полоні», – йдеться у повідомленні.

12 вересня співробітники прокуратури та поліції виявили іноземців і забезпечили їх житлом та харчуванням.

За процесуального керівництва Чугуївської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні