--> Євросоюз зняв санкції з Януковича та його соратників | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Євросоюз зняв санкції з Януковича та його соратників

0
Євросоюз зняв санкції з Януковича та його соратників
Європейський Союз скасував частину санкцій проти колишнього президента-втікача Віктора Януковича, його сина Олександра, а також проти колишнього генпрокурора Віктора Пшонки і його сина Артема за розтрату державних коштів 2014 року.

Про це повідомили в Офіційному журналі ЄС.

“На підставі розгляду Ради ЄС записів щодо чотирьох осіб, стосовно яких строк застосування обмежувальних заходів сплинув 6 вересня 2022 року, а також відомості про їхні права на захист і їхнє право на ефективний судовий захист, мають бути вилученім з Додатка I до Регламенту (ЄС)) № 208/2014”, – ідеться в документі.

Санкції запровадили за розтрату держкоштів, пов’язаних з активами в країнах ЄС.

Список санкцій, з якого ЄС виключив Януковича, спочатку містив 18 осіб, але поступово Брюссель виключав з нього фігурантів. 2021 року прем’єр-міністр України Денис Шмигаль назвав такий розвиток подій закономірним.

“Що стосується окремих фізичних осіб, то там, де санкції відіграли свою роль, кошти або цінності, які були вкрадені, повернуті, звичайно, там санкції можуть завершувати свою дію”, – пояснив він.

Колишній генпрокурор України Руслан Рябошапка тоді розкритикував заяву Шмигаля й наголосив, що українська влада не змогла повністю розслідувати корупцію попередників і повернути розтрачені Януковичем кошти.

“У 2014 році Євросоюз запровадив санкції в обмін на обіцянки надати докази розкрадання коштів попередньою владою. А українська влада не змогла надати ці докази”, – зазначив він.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні