Вчені назвали найкорисніший овоч: його потрібно їсти щодня

0
Вчені назвали найкорисніший овоч: його потрібно їсти щодня
Вчені назвали овоч, який має бути у щоденному раціоні обов’язково. За словами фахівців, він здатен захистити всю сім’ю від багатьох захворювань. Йдеться про звичайну моркву.

Про це повідомляє Країна здоров'я.

За своїми позитивними якостями вона не поступається навіть яблукам. У ній міститься безліч вітамінів та елементів, які допомагають боротися з вірусами та різними захворюваннями.

Це провітамін А – у великій кількості, вітаміни групи С, D, Е, К, В6 та В1, органічний натрій, біотин, калій, фосфор та магній. У моркві є хімічна сполука – бета-каротин. І саме тому терта морква є найкращим засобом зниження ризику захворювання на рак.

Чим яскравіший овоч, тим більше в ньому бета-каротину. Тому що саме ця речовина відповідає за колір моркви. Також бета-каротин відповідає за синтез статевих гормонів та стан скелета. Вітамін А також впливає на слизові оболонки шкіри, зміцнює зуби, кістки, волосся, допомагає відновитись нервовій системі після великих навантажень, підвищує стійкість організму до різних інфекцій.

Ще морква – чудовий антиоксидант. Регулярне вживання цього овоча, на думку американських медиків, продовжує життя людини на 6-8 років. Щоденна норма для кожної людини для заповнення кількості вітаміну А – одна середня морква.

Більш того, цей овоч корисний при недокрів’ї та авітамінозі. Поживні речовини нормалізують обмін речовин, виводять шкідливі речовини та токсини, очищають кров та допомагають покращити роботу всіх внутрішніх органів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні