--> «Клас» - Джо Байден яскраво відреагував на успішний контрнаступ ЗСУ. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Клас» - Джо Байден яскраво відреагував на успішний контрнаступ ЗСУ. ВІДЕО

0
«Клас» - Джо Байден яскраво відреагував на успішний контрнаступ ЗСУ. ВІДЕО
Глава Держдепартаменту США Ентоні Блінкен заявив, що контрнаступ України тільки почався, проте ЗСУ вже змогли досягти значного прогресу. Про це очільник американської дипломатії повідомив на брифінгу в Мексиці, пише Ракурс.

Те, що вони зробили, дуже методично сплановано і, звісно, ​​отримало значну підтримку з боку США та багатьох інших країн у плані забезпечення України обладнанням, необхідним для продовження цього контрнаступу, — зазначив Блінкен.

Але держсекретар підкреслив, що поки що рано прогнозувати, чим закінчиться цей контрнаступ, оскільки росія все ще тримає в Україні велику кількість військовослужбовців, техніки та боєприпасів.

Багато російських військових втекли з Харківської області назад до росії. Про це заявив на брифінгу високопосадовець Пентагону.

Нагадаємо, Україна надіслала США запит із переліком необхідного озброєння для продовження успішного контрнаступу у 2023 році. The Wall Street Journal написала, що у перелік потреб України для наступальних операцій входять 29 видів систем озброєння та боєприпасів. Серед них танки, безпілотники, артилерійські системи, більше протикорабельних ракет «Гарпун» та дві тисячі ракет для HIMARS.

У списку також є армійська тактична ракетна система ATACMS, яка має дальність близько 300 км. Адміністрація Байдена ще не надавала цю систему через побоювання, що Україна може використати її для удару по території росії та розпалити ширший конфлікт із Заходом.

Президент США Джо Байден 11 вересня коротко, але дуже яскраво відповів на запитання журналістів про те, чи буде контрнаступ ЗСУ успішним і надалі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні