Керівники російської армії відсторонені через нищівні поразки на фронті

0
Керівники російської армії відсторонені через нищівні поразки на фронті
Головне управління розвідки України повідомило, що керівний склад західного угруповання російської армії відсторонено від командування через нищівні поразки під час контнаступу ЗСУ.

У розвідці заявили, що з метою відновлення «стійкості управління» угруповання, його очолить командувач угруповання військ «центр» генерал-лейтенант Олександр Лапін, разом зі своїм штабом, пише НВ.

«Наразі оперативний склад УВ „центр“ перемістився з Луганська до командного пункту західного угруповання», — йдеться у повідомленні.

За даними ГУР, на сьогодні кадрове рішення щодо подальшого проходження служби генерал-лейтенантом Романом Бердніковим перебуває на розгляді.

«Він був призначений на посаду командувача західного ВО 26 серпня 2022 року, на якій замінив генерал-лейтенанта Сичевого (перебував на посаді три тижні)», — йдеться у повідомленні.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що від початку вересня понад 3000 кв. км повернули під контроль України. До виходу на державний кордон на Харківщині залишалося 50 км.

Місцева влада повідомила про втечу армії РФ із Козачої Лопані. Також напередодні український прапор розгорнули над Ізюмом. За словами журналіста Юрія Бутусова, окупанти потрапили там у котел.

Офіційно влада підтвердила звільнення Балаклії та частково Куп’янська. Також триває звільнення окупованих територій на півдні України.

У міноборони РФ визнали відступ своєї армії на Харківському напрямку, назвавши його «перегрупуванням». У відомстві виправдовуються, що для досягнення цілей розв’язаної війни нібито вирішили перегрупувати війська в районах Балаклії та Ізюма, щоб наростити зусилля на Донецькому напрямку.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні