Росія готує помсту за Балаклію: стало відоме можливе місце удару

0
Росія готує помсту за Балаклію: стало відоме можливе місце удару
Після відступу з Балаклії Харківської області окупаційні російські війська можуть попрямувати на Донецький плацдарм.

Про це повідомив військовий експерт Петро Черник. При цьому він зауважив, що це є логічним припущенням, пише ТСН.

«Звільнення Балаклії – це дуже хороша новина. У нас склались добрі контрнаступальні передумови для розвитку успіху, проглядається своєрідний тунель до Куп'янська. Останній є важливим логістичним вузлом. Якщо він почне переживати складні вогневі проблеми з боку, то це однозначно суттєво ускладнить життя ізюмському угрупованню», - повідомив нам Петро Черник.

До цього експерт додав: «Про те, що ми перехопили стратегічну ініціативу – ми про це вже говорили. Дійсно, Україна нав'язує противнику логіку бойових дій. Однак, це не слід плутати зі стратегічним переломом. Це дуже важливо».

При цьому Петро Черник каже, що саме зараз небезпечно розслаблятись та мати ілюзії.

«Найголовніше – не треба піднімати рівень оптимісничних очікувань. Хороші новини є, однак операції такого порядку потребують логічних крапок. Щонайменше – три-чотири доби з їхнього початку. Ми тільки зайшли у ці перші дві доби, тому має відбутись інформаційна тиша, щоб не дати противнику зайвої крихти інформації, котру він може проаналізувати і в обов'язковому порядку використати проти нас. Він має ще певні резерви. Важливо не завищувати рівень оптимізму та очікування. Ілюзії можуть нас вбити, ми не маємо права на помилки. Стратегічно все йде за нашим сценарієм, однак він потребує тривалості часу, інформаційної гігієни і здорового глузду», - зазначає експерт.

Водночас він прогнозує, куди можуть піти окупанти, які відступають. «Куди можуть направитись російські війська, які відступили? Куди завгодно», - припускає Черник.

«Війна – це шлях обману. По Харківському напрямку ми повністю використали цю тезу і обіграли нашого противника. Але давайте не приймати його за дурня. Противник також вчиться, також засвоює помилки і, повірте, вони в обов'язковому порядку будуть готувати відповідь на цю поразку. Де вони вдарять – спрогнозувати неможливо. Найлогічніше з точки зору здорового глузду – Донецький плацдарм. Вони визнали ці недореспубліки, є логічним виходити на адміністративні кордони Донеччини. А як буде далі – побачимо. Фронт – дуже живе і динамічне явище», - наголошує військовий експерт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні