Більша половина українців пережила травматичну подію

0
Більша половина українців пережила травматичну подію
Що сталося. 57% українців протягом останніх шести місяців пережили певну травматичну подію, яка стосувалася них самих та їхніх близьких.

Джерело. Про це йдеться в дослідженні Gradus Research на замовлення фармацевтичної компанії «Дарниця», пише mind.

Деталі. Згідно з повідомленням, цей відсоток є вищим серед жінок, мешканців східної України та людей, чиї близькі брали участь у бойових діях за час війни – 60%, 66% та 72% відповідно.

Найчастіше ці люди помічали у себе такі симптоми, як підвищений рівень тривожності (68%), порушення сну (65%) та перепади настрою (61%).

Загальна кількість людей з розладами психічної сфери зросла від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України. Попри високий процент людей, що зазначали переживання певного травматичного досвіду, лише 13% зверталися по професійну допомогу.

«Такий стан справ потребує активізації загальноосвітньої роботи серед населення, бо вчасна професійна допомога зменшує ризик хронізації та/або прогресування хвороби. Наслідком може бути погіршення прогнозу для одужання», – підкреслили в дослідженні

Зазначається, що тільки кожен п’ятий, з тих що шукав професійну допомогу, звертався до психіатра.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні